Co w menu

23 PLN
ŻÓŁTE

sos na bazie żółtej pasty curry, masła orzechowego i mleka kokosowego: tofu, jack fruit, dynia, cebula czerwona, marchew, cieciorka, jarmuż, kiszone cytryny, papryka, kolby kukurydzy, kiełki fasoli mung. 

23 PLN
ZIELONE

sos na bazie zielonej pasty curry, szczawiu i mleka kokosowego: tofu, cukinia, cebula czerwona, pieczarki, edamame, granat, szpinak, kiełki fasoli mung. 

23 PLN
CZERWONE

sos na bazie czerwonej pasty curry, mleka kokosowego i tamaryndowca: tempeh, burak, cebula czerwona, marchew, papryka, daktyle, boczniak, jarmuż, winogrona, kiełki fasoli mung. 

23 PLN
MANGO SWEET CHILLI

sos na bazie mleka kokosowego i mango: tofu, dynia, cebula czerwona, marchew, cukinia, kolby kukurydzy, edamame, szpinak baby, granat, kiełki fasoli mung. 

23 PLN
TAMARYNDOWY

sos na bazie mleka kokosowego, grzybów shitake i pasty tamaryndowej: tempeh, boczniaki, pieczarki, cebula czerwona, marchew, papryka, szpinak baby, orzeszki ziemne, kiełki fasoli mung. 

23 PLN
PIEPRZOWY

sos na bazie mleka kokosowego, czarnego pieprzu i zielonego chilli: tempeh, jack fruit, edamame, cukinia, papryka, pieczarki, cebula czerwona, winogrona, jarmuż, kiełki fasoli mung. 

25 PLN
SMAŻONY RYŻ KIMCHI

na bazie kiszonej kapusty pekińskiej kimchi naszego autorstwa i sosu pomidorowego: czerwona cebula, kiełki fasoli mung, grzyby shitake, glony nori, tempeh. 

23 PLN
SMAŻONY RYŻ GRZYBOWY

na bazie sosu sojowego grzybowego, glonów nori i oleju sezamowego: tempeh, czerwona cebula, grzyby shitake, boczniaki, pieczarki, jarmuż, ogórek. 

23 PLN
WARZYWA SMAŻONE

z trawą cytrynową, podawane z ryżem: tofu, edamame, cebula czerwona, papryka, marchew, cukinia, kolby kukurydzy, jarmuż, boczniaki, pieczarki, szpinak baby, orzeszki ziemne, kiełki fasoli mung, kiszone cytryny. 

23 PLN
ORZECHOWE

sos na bazie masła orzechowego i pomidorów: tempeh, dynia, cebula czerwona, marchew, papryka, kolby kukurydzy, jarmuż, orzeszki ziemne, winogrona, kiełki fasoli mung. 

23 PLN
DAN DAN

pikantny sos na bazie fermentowanej pasty z czarnej fasoli, pieprzu syczuańskiego i tahiny: tempeh, cukinia, pieczarki, boczniaki, cebula czerwona, jarmuż, ogórek, imbir marynowany, kiełki fasoli mung. 

13/15 PLN
RAMEN KLASYCZNY

japoński bulion na bazie miso i glonów z makaronem ryżowym, warzywami sezonowymi i tofu/tempeh.

13/15 PLN
RAMEN KIMCHI

japoński bulion na bazie miso i glonów z makaronem ryżowym, kimchi naszego autorstwa, tempehem, jarmużem i kiełkami fasoli mung. 

13/15 PLN
RAMEN JESIENNY

japoński bulion na bazie miso i glonów z makaronem ryżowym: jack fruit, burak, dynia, edamame, cieciorka, kiszone cytryny, jarmuż, granat, kiełki fasoli mung. 

9/13 PLN
POMIDOROWA

z mlekiem kokosowym i jarmużem, podawana z nudlami pszennymi lub ryżem. 

9/13 PLN
SZCZAWIOWA

z mlekiem kokosowym: jack fruit, jarmuż, kiełki fasoli mung, podawana z makaronem ryżowym. 

20 PLN
SPRING ROLLSY Z KIMCHI

z tempehem, kiszoną kapustą pekińską Kimchi naszego wyrobu, marchewką, glonami i ryżem podawane z majonezem wasabi. 

18 PLN
SPRING ROLLSY Z WARZYWAMI

 tofu/tempeh, ryżem i warzywami sezonowymi, podawane z majonezem wasabi. 

20 PLN
SPRING ROLLSY JESIENNE

z jack fruit’em, dynią, pieczonym burakiem, sosem orzeszkowym, jarmużem, kiszonymi cytrynami, granatem, ryżem, podawane z majonezem wasabi. 

20 PLN
WRAP Z WARZYWAMI

wrap zawinięty w glon nori, faszerowany warzywami sezonowymi, tofu/tempehem i ryżem, podawane z majonezem wasabi. 

20 PLN
WRAP Z KIMCHI

wrap zawinięty w glon nori, faszerowany kimchi naszego wyrobu, tempehem i ryżem, podawane z majonezem wasabi. 

12 PLN
MANGO LASSI

Mleko kokosowe, mango, limonka, mięta.

12 PLN
BANAN MATCHA

Mleko kokosowe, banan, sproszkowana zielona herbata, limonka, cukier trzcinowy.

12 PLN
KOKOS CHIA

Woda kokosowa, nasiona chia, limonka, cukier trzcinowy mięta.

10 PLN
JABŁKO MATCHA

Sok jabłkowy, sproszkowana zielona herbata Matcha.

10 PLN
HIBISKUSOWO-JABŁKOWA

Syrop z hibiskusa, cukier trzcinowy, limonka, syrop imbirowy, sok jabłkowy.

12 PLN
TYMIANKOWO-WANILIOWA

Syrop tymiankowo-waniliowy, woda kokosowa, syrop imbirowy, cukier trzcinowy, limonka.

12 PLN
ROZMARYNOWO-WANILIOWA

Syrop rozmarynowo-waniliowy, woda kokosowa, syrop imbirowy, cukier trzcinowy, limonka.

DOWOZY

Zamówienia prosimy składać pod numerem:

603 510 835

Koszt dowozu: 5zł

Zasięg: 5km

Min. zamówienie: 30zł

Kiedy dowozimy:
od poniedziałku do piątku,
od 12:00 do 18:00

O nas

W Baszcie znajdziecie aromatyczne i oryginalne dania przygotowywane według autorskich przepisów naszego zespołu, które wzorowane są na kuchni azjatyckiej, a w szczególności tajskiej.

W naszej kuchni wykorzystujemy przede wszystkim sezonowe warzywa i owoce, dlatego też Basztowe menu zmienia się razem z porami roku, jest zawsze świeże i kolorowe!

Wszystkie potrawy przygotowujemy tuż przed podaniem (metoda stir fry), dzięki czemu są one nie tylko smaczne, ale i zdrowe, bowiem ich składniki zachowują najwięcej wartości odżywczych.

Kiedy otwarte

Poniedziałek 12:00 - 21:00
Wtorek 12:00 - 21:00
Środa 12:00 - 21:00
Czwartek 12:00 - 21:00
Piątek 12:00 - 21:00
Sobota 13:00 - 21:00
Niedziela 13:00 - 21:00

Ostatnie zamówienie przyjmujemy godzinę przed zamknięciem.

+48 603 510 835

(bar, rezerwacje, zamówienia)

+48 668 043 255

(zarząd)

ul. Kraińskiego 14
Wrocław, 50-153